Les Coves del Llorito

La primera sortida d’aquest curs 2015-2016 serà el 24 d’octubre a les Coves del Llorito. Es tracta d’una sortida fàcil , per gaudir de les rodalies de la ciutat de Tarragona. Cal portar esmorzar i aigua.

Sortida: A les 8:00 Pàrquing del cementiri
Itinerari: Passarem per la pedrera romana i el fortí de la guerra del Francès
Esmorzar a l’ermita del Llorito
Tornada:  Cap a les 13:00 Pàrquing del cementiri
Dificultat: Fàcil
Cal portar: Esmorzar i aigua

L’ermita del Loreto, col·loquialment anomenada ermita del Llorito, està situada al lloc conegut antigament com “Les Morisques”.

ermitaLlorito

L’edifici actual va ser realitzat per l’arquitecte D. Joan Zaragoza Albi i donat que la Verge de Loreto es la patrona de l’Aviació, simula un hangar i la torre un far de guia per als avions. L’ermita va ser beneïda el 1964 i anys més tard s’aplegà al seu voltant una comunitat dels Pares Rogacionistes.

Actualment al seu voltant hi ha una àrea ludicoesportiva amb lloguer de taules i barbacoes que formen part de l’Anella Verda de la ciutat. Un lloc on gaudir de la naturalesa en família.

Les coves del Llorito són el resultat de l’extracció de pedra que se suposa va començar en època romana i ha anat continuant en diferents moments de la història de Tarragona. Fa uns anys es va utilitzar aquesta roca per restaurar la Muralla del Portal de Sant Antoni.

cova loreto8

En els moments turbulents de la història, durant la Guerra del Francès i durant la Guerra Civil, també han servit de refugi a alguns tarragonins que van creure que la ciutat era un lloc poc segur.

Advertisements

Leave a comment

Filed under preparació

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s